Študijný odbor
Výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín
Kód odboru: | 2949 M |
Dĺžka štúdia: | 4 roky |
Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ Úspešné vykonanie prijímacej skúšky Zdravotná spôsobilosť uchádzača |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Poskytované vzdelanie: | Úplné stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon funkcií v oblasti výživy, ochrany zdravia a hodnotenia potravín |
Charakteristika odboru
Absolvent odboru je pripravený na činnosti spojené s potravinárskymi, biologickými a biochemicko-medicínskymi dejmi spojenými s výživou. Orientuje sa v problematike potravinárskych technológii ako aj v problematike dietetiky. Absolvent je pripravený na možnosť vysokoškolského štúdia v príbuzných odboroch. Môže sa uplatniť vo fitnes centrách, v gastronómii, v referenčných laboratóriách, v službách a poradenstve, v kontrolných inštitúciách, v štátnej správe, vo výskume, v podnikoch potravinárskeho priemyslu. Absolvent je pripravený na možnosť vysokoškolského štúdia v príbuzných oboroch.