Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Varili sme v Bruseli

Varili sme v Bruseli
Počas Týždňa slovenskej kuchyne sme vypredali kantínu Európskej komisie. Naši žiaci spolu s hlavnou majsterkou Ing. Jankou Krošlákovou a s ďalšími žiakmi zo stredných odborných škôl (Na Pántoch, Mikovíniho) Bratislavského samosprávneho kraja ukázali, že profesionalita a talent im nechýbajú. Výborne reprezentovali Slovensko v Bruseli. Eurokomisárom a zamestnancom Európskej komisie naozaj chutilo, čoho dôkazom boli prázdne šafingy. Podporu mladým talentom prišiel vyjadriť aj predseda BSK pán Pavol Frešo.

Predseda BSK Pavol Frešo upozornil, že kým predsednícke krajiny v Rade EÚ väčšinou pri týždňoch národnej kuchyne dovezú svojich najlepších kuchárov, Slovensko túto tradíciu „zlomilo“ a vsadilo na mladé talenty zo škôl, ktoré patria pod Bratislavskú župu.

„Pre nás to bola veľká výzva, pre školy samotné snáď ešte väčšia. Pripravovali sa celý rok. Odozvy sú fantastické, ako keby varili ozajstní profesionáli,“ povedal Frešo.

Šéf BSK priznal, že je hrdý na to, že práve školy z Bratislavského kraja zastupujú Slovensko na takomto významnom podujatí v srdci Európy. Podľa jeho slov to má zmysel aj z hľadiska duálneho vzdelávania, ktoré Bratislavská župa podporuje, keď sa snaží, aby odborné školy mali zaistené nielen teoretické, ale aj praktické vzdelávanie.

„Praxovať v Bruseli na Týždni slovenskej kuchyne a tisícom ľudí uvariť obedové menu, to je niečo, čo je obrovský zážitok a prínos aj pre odbornú prax. Môžu si to uviesť do životopisu a keď niekto povie, že varil pre najväčších predstaviteľov únie, tak je jasné, že variť vie,“ povedal Frešo.