Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Varili sme s TOP šéfkuchárom – Martinom Korbeličom

Variť s jedným z najlepších šéfkuchárov na Slovensku je veľká česť a škola. Nielen pre našich majstrov odborného výcviku, ale hlavne pre našich žiakov. Vďaka partnerskému programu s Medusa Group mohli naše kuchárske talenty absolvovať workshop šéfkuchára Martina Korbeliča, ktorý si pripravil zopár prekvapení zo sveta modernej gastronómie. A čo je najlepšie, chcel naše talenty vidieť priamo v akcii. Ako povedal Martin Korbelič: „Svet gastronómie je úžasne bohatý a je ťažké vybrať, čo mladým ukázať, ale…”. Ale predsa si Martin pre nás pripravil ukážky rôznych druhov mäsa; hovoril, aké druhy mäsa sú najlepšie na steaky a prečo a ako ho dobre pripraviť. Už len keď o tom rozprával, tak poniektorým z nás tiekli slinky. Okrem mäsa nám predstavil aj talianske krémové rizoto v rôznych kombináciach – paradajkové so slaninkou, šafranové so špargľou alebo hubové z rôznych druhov húb (napr. šitake). Samozrejme to neostalo pri teoretizovaní. Martin Korbelič nie je žiadny teoretik. A predsa, prax je najlepšou učiteľkou. V kuchyni to žilo, z hrncov sa parilo, mäsko sa pieklo, rúra pípala a práca išla každému od ruky. Bolo skvelé sledovať profíka pri akcii a zároveň vidieť, ako odovzdáva cenné rady našim žiakom a usmerňuje ich. 

Neraz povedal: „Je to dobré, ešte trošku dochutiť – soľ, korenie a bude to ok,” alebo „To je naozaj dobré”. Ako sa hovorí, včera sme mali „nebíčko v papuľke” vďaka Martinovi, ale aj vďaka našim talentovaným žiakom. Ešte raz veľká vďaka pán Korbelič, že ste si našli čas a venovali ho našim talentom, a samozrejme vďaka aj Medusa Group. Bola to pre nás veľká škola a kulinársky zážitok.