V dňoch od 19. do 22.1.2012 sa konal 19. Medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro. Neoddeliteľnou súčasťou veľtrhu boli aj sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú odborné zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov a pekárov. Naša škola sa už tradične aj tento rok zapojila do jednotlivých súťaží kategórií JUNIOR. Do súťaží sa zapojilo celkom 12 žiakov školy.
To, že škola kladie dôraz na odborné zručnosti svojich žiakov svedčí aj počet ocenení, ktoré na veľtrhu získali.
V súťaži „O najlepší bratislavský rožok“ a „Najkrajší pletený výrobok“ získaloi naše žiačky Lenka Sláviková (II.A) a Katarína Vágiová (II.A) pod vedením majsterky odbornej výchovy Angeliky Valientovej krásne prvé miesto.
V barmanskej súťaži „St. Nicolaus Cup“ súťažili žiačky v príprave miešaných nápojov Lucia Vančeková (III.Kč) a Martina Polanská Martina (IV.Kč) získala strieborné ocenenie. Pripravovali ich majsterky odbornej výchovy Bc. Daniela Foltánová a Bc. Janka Drdacká.
Súťaži baristov „Majster kávy Junior“ sa zúčastnili žiaci Martina Polanská (IV.Kč) a Maroš Bachorec (III.B). Na súťaž ich pripravila hlavná majsterka odborného výcviku Ing. Janka Kroškáková.
V súťaži „Gastro Cup kuchár Junior“ naživo, pred obecenstvom, pripravovali po dve porcie jedál žiaci Adam Kaspar (II.B) a Matúš Antal (III.Kč) pod vedením majstra odbornej výchovy Kamila Foltýna. Na prípravu jedla im muselo stačiť štyridsaťpäť minút. Obidvaja žiaci získali bronzové ocenenia.
V súťaži „Poézia v gastronómii“ získali žiaci Martin Berník (II.Kč), Tomáš Košírer (II.Kč) a Patrik Dzurilla (II.Kč), pod vedením majstra odbornej výchovy Ľuboša Babuška bronzové ocenenie. Ich úlohou bolo pripraviť slávnostnú misu pre osem osôb.
Všetkým súťažiacim patrí úprimná vďaka za vzornú reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov v ich ďalšej tvorivej práci.
Ing. Danica Daubnerová – zástupkyňa riaditeľa pre PV