Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Tematický deň zameraný na nové suroviny a zlepšujúce prípravky v pekárskej a cukrárskej výrobe

22.4.2016 bol v školskej dielni na pracovisku odborného výcviku na Harmincovej 1, výnimočný. Pre skupinu žiakov 3.A triedy a 1.A triedy učebného odboru cukrár a pekár sa uskutočnil tematický deň, ktorý bol zameraný na nové suroviny a zlepšujúce prípravky v pekárskej a cukrárskej výrobe. Vedenie školy bolo zastúpené na akcii riaditeľom školy PaedDr. Jozefom Horákom a zástupkyňou pre praktické vyučovanie Ing. Daubnerovou.
Technológ z firmy Backaldrin Vojtech Šereš predstavil žiakom a majstrom odbornej výchovy horúce novinky firmy – použitie Chia zmesí v pekárskych výrobkoch, Kornino mix a Day mix. Z cukrárskych výrobkov to bola zmes na čokoládové cookies.
Firma Backaldrin Slovakia s.r.o. funguje na slovenskom trhu už 22 rokov a je dcérskou spoločnosťou rodinnej rakúskej firmy, ktorá bola založená v roku 1964 a je špecialista na pekárske a cukrárske prípravky.
Pán Šereš spolu so žiakmi a MOV Valientovou vyrábali voňavé Chia bagetky, Kornino stangle syrovo – cesnakové a Denné pečivo, ktoré získalo na tohtoročnom medzinárodnom veľtrhu Danubius Gastro ocenenie „Vynikajúce raňajkové pečivo 2016“ .
Výrobky boli skutočne vynikajúce. Žiaci si najviac pochutili na amerických cookies, do ktorých sa použilo veľa bielej a tmavej čokolády.
Technológ firmy svojou profesionalitou a ľudským prístupom vedel žiakov upútať a vtiahnuť do tajov a procesov pekárskeho remesla.