Naši žiaci druhého ročníka so zameraním na profesiu mäsiar lahôdkar 13. marca 2013 vyrábali každý sám sezónnu špecialitu „mäsovú tlačenku“. Výrobu ako aj senzorické hodnotenie tlačenky bolo v priestoroch pracoviska odborného výcviku Na Pántoch v Rači.
Každý zo súťažiacich žiakov celý výrobný postup tlačenky od výberu suroviny, tepelného opracovania, dochutenia a plnenia do obalov vykonával sám bez pomoci majstra odborného výcviku.
Odborná komisia hodnotila zmyslové znaky tlačenie, ktoré vyrobili žiaci (povrchový vzhľad, vzhľad v nakrojí, vôňu a chuť).
Vyhodnotenie súťaže a blahoželanie k prvému miestu žiakovi Ondrejovi Tomlákovi vykonal pán riaditeľ SOŠ, Farského 9 PaedDr. Jozef Horák.
Ing. Ferdinand Krátky