Dňa 28. mája 2014 sa v Strednej odbornej škole, Farského 9, Bratislava uskutočnila pre žiakov prezentácia spoločnosti Medusa Group, ktorá je v súčasnosti najväčšou gastronomickou spoločnosťou na Slovensku.
Riaditeľ školy PaedDr. Jozef Horák privítal riaditeľku pre ľudské zdroje p. Katarínu Janákovú, p. Juraja Chromiaka – recruitera pre ľudské zdroje, p. Tomáša Mrvu – seniormanagera pre prevádzkové oddelenie a p. Petra Duranského – šéfkuchára Medusa restaurant & club vo Viedni.
Prezentácie sa zúčastnili žiaci III. ročníka učebného odboru kuchár, čašník, servírka a IV. ročníka učebného odboru cukrár-kuchár.
Po predstavení firmy a krátkej histórie firmy od založenia po súčasnosť, zástupcovia firmy prejavili záujem o žiakov, ktorí končia štúdium, zamestnať ich v niektorej z prevádzok firmy Medusa Group do pozícií kuchár, čašník, barman.
Firma s 30 prevádzkami v Bratislave, vo Viedni a v Prahe ponúka absolventom, ktorí majú „gastro v krvi“ zamestnanie a kariérny postup u nás aj v zahraničí.
Riaditeľ školy PaedDr. Jozef Horák sa dohodol so zástupcami firmy Medusa Group na ďalšej spolupráci – zorganizovanie Dňa slovenskej kuchyne. Riaditeľ školy sa obrátil na pána seniormanagera Tomáša Mrvu s prosbou o pomoc pri technickom zlepšení interiéru učebne stolovania, osobitne barmanskej časti – vybudovanie barového pultu podľa najmodernejších kritérií.
Pán šéfkuchár Peter Duranský ponúkol možnosť zoznámenia sa s prevádzkou Medusa Group vo Viedni, ktorú riaditeľ školy s vďakou prijal.
PaedDr. Jozef Horák ocenil úroveň prezentácie a verí, že bude prínosná nielen pre spoločnosť Medusa Group, ale aj pre žiakov našej školy.
Na príklade prezentujúcich bolo zrejmé postupné budovanie kariéry, čo pre našich žiakov bolo vnímané osobitne pozitívne.
Obidve strany sa zároveň dohodli na spracovaní dohody o spolupráci, ktorá by mohla byť podpísaná na úrovni štatutárov.
Po ukončení prezentácie riaditeľ školy previedol zástupcov Medusa Group učebňami pre odbor gastronómie, dielenskými priestormi odboru cukrár, učebňami spoločensko-vedných predmetov a školskou viacúčelovou predajňou. Predstavitelia firmy Medusa Group vyjadrili obdiv nad vytvorenými podmienkami školy, ktorá má relatívne krátku históriu v oblasti prípravy absolventov pre gastronómiu a hotelové služby.
PaedDr. Jozef Horák, riaditeľ školy
Ing. Janka Krošláková, HMOV