Študijný odbor
Potravinárstvo
Kód odboru: | 2940 M |
Dĺžka štúdia: | 4 roky |
Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ Úspešné vykonanie prijímacej skúšky Zdravotná spôsobilosť uchádzača |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Poskytované vzdelanie: | Úplné stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon funkcií v oblasti potravinárskeho priemyslu |
Charakteristika odboru
Absolvent študijného odboru potravinárstvo je kvalifikovaný pracovník schopný uplatniť sa v jednotlivých odvetviach potravinárskeho priemyslu v rôznych odborných funkciách, alebo v oblasti obchodu, podnikania, služieb súvisiacich s potravinárskym priemyslom podľa absolvovaného študijného zamerania. Po nástupnej praxi a primeranom zapracovaní je absolvent pripravený na výkon činnosti technológa, majstra, laboranta alebo manažéra v jednotlivých prevádzkach potravinárskeho priemyslu ako i v súkromnom podnikaní. Odbornou praxou a ďalším štúdiom si ďalej zvyšuje kvalifikáciu. Absolvent tohto študijného odboru je pripravený aj na vysokoškolské štúdium, najmä na STU, Fakulte chemickej a potravinárskej technológie a v príbuzných odboroch.