Učebný odbor
Pekár
Kód odboru: | 2962 H |
Dĺžka štúdia: | 3 roky |
Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ Úspešné vykonanie prijímacej skúšky Zdravotná spôsobilosť uchádzača |
Spôsob ukončenia štúdia: | Záverečná skúška |
Poskytované vzdelanie: | Stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon príslušných odborných povolaní |
Ďalšie možnosti štúdia: | 2-ročné denné nadstavbové štúdium končiace maturitnou skúškou |
Charakteristika odboru
Absolvent je pripravený vykonávať kvalifikované činnosti v príslušnom odvetví. Absolvent pozná a vie pripraviť suroviny podľa príslušnej normy a receptúry vie vyrobiť pekárske výrobky, ovláda technologický postup, vie nastavovať a obsluhovať základné stroje a zariadenia na výrobu a vykonávať ich bežnú údržbu.
Má základné vedomosti o štátnom jazyku, ovláda dejiny slovenského národa a najvýznamnejšie svetové dejiny. Vie sa vyjadrovať odborne v jednom cudzom jazyku a v bežných komunikačných situáciách.