Učebný odbor
Mäsiar – lahôdkár
Kód odboru: | 2955 H |
Dĺžka štúdia: | 3 roky |
Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ Úspešné vykonanie prijímacej skúšky Zdravotná spôsobilosť uchádzača |
Spôsob ukončenia štúdia: | Záverečná skúška |
Poskytované vzdelanie: | Stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon príslušných odborných povolaní |
Ďalšie možnosti štúdia: | 2-ročné denné nadstavbové štúdium končiace maturitnou skúškou |
Charakteristika odboru
Absolvent učebného odboru je kvalifikovaný odborný pracovník, schopný pracovať podľa platných technologických postupov, dodržiavať platné receptúry a technicko-hospodárske normy. Ovláda spracovanie a predaj mäsa, výrobu a predaj mäsových výrobkov, výrobu a predaj lahôdkárskych výrobkov, ovláda základy správnej výživy, hygieny potravín a základné ekonomické pojmy. Vie obsluhovať a nastavovať základné stroje a zariadenia na výrobu a vykonávať ich bežnú údržbu. Počas výroby a predaja prísne dbá na bezpečnosť práce, osobnú hygienu, hygienu pracoviska a zabezpečuje zásady starostlivosti o životné prostredie. Na našej škole je možnosť študovať so zameraním na výrobu, alebo predaj mäsa a mäsových výrobkov.