Mäsiar – kuchár
Kód odboru: | 2956 H |
Dĺžka štúdia: | 4 roky |
Základné podmienky prijatia: | Úspešné ukončenie 9. ročníka ZŠ. Úspešné vykonanie prijímacej skúšky. Zdravotná spôsobilosť uchádzača (prekážajú poruchy funkcie pohybového systému, kožné choroby, alergie, poruchy reči a sluchu). |
Spôsob ukončenia štúdia: | Záverečná skúška |
Poskytované vzdelanie: | Stredné odborné vzdelanie a príprava na výkon príslušných odborných povolaní pre oblasť gastronómie a potravinárstva. |
Charakteristika odboru:
Učebný odbor je široko koncipovaným učebným odborom, ktorý umožňuje absolventom základných škôl získať stredné odborné vzdelanie s primeraným všeobecno-vzdelávacím základom, s odbornými teoretickými vedomosťami a praktickými zručnosťami tak, aby boli schopní samostatne vykonávať činnosti v oblasti prípravy, výroby, manažovania a kontroly mäsiarskej výroby a gastronómie. Odbor štúdia je koncipovaný homogénne ako odbor profesijnej prípravy pre úsek prípravy jedál ako aj pre úsek odbytu so všeobecným prehľadom v celej oblasti gastronomických služieb a so základnými predpokladmi pre výkon obchodno-podnikateľských aktivít. Žiak môže pokračovať v 2-ročnom nadstavbovom štúdiu končiacom maturitnou skúškou.