Dňa 20. marca 2014 sa konal na našej škole Deň tureckej kuchyne. Šéfkuchár z veľvyslanectva vybral tradičné turecké jedlá a určil suroviny potrebné na ich prípravu. Stretol sa so žiakmi, majstrami a zasvätil ich do tajomstiev tureckej kuchyne.
Na tomto podujatí žiaci a majstri pod odborným dohľadom tureckého šéfkuchára pripravili jedlá, ktoré boli podávané na slávnostnom obede.
Na slávnostnom obede sa zúčastnila veľvyslankyňa Tureckej republiky Gülhan Ulutekin v sprievode gruzínskeho veľvyslanca Alexander Nalbandov a svojich spolupracovníkov. Slávnostné menu ochutnali pedagogickí a nepedagogickí pracovníci a žiaci školy.
Žiaci zamerania čašník, servírka a pracovník v hotelierstve pripravili nádhernú slávnostnú tabulu a podľa diplomatických pravidiel podávali pripravené slávnostné menu. Podujatie Deň tureckej kuchyne umožnilo žiakom spoznať túto krajinu a ich kultúru aj prostredníctvom gastronómie a rozšírilo žiakom odborné vedomosti a zručnosti z medzinárodnej kuchyne.
Ing. Danica Daubnerová, zástupkyňa pre PV