Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Danubius Gastro 2018

Ako tradične sme sa zúčastnili medzinárodnej výstavy Danubius Gastro 2018. Toto bol v poradí 25. ročník.

Výstava bola spojená taktiež s 12. ročníkom medzinárodnej súťaže , organizované Cechom pekárov a cukrárov a Slovenským zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov.

  • Súťaž o „Najlepší Bratislavský rožok“
  1. miesto – Lesia Bučeková, žiačka II.A triedy učebného odboru cukrár
    Príprava žiačky: Bc. Morvayová Katarína
  • Súťaž o „ Najlepší chlieb“ v kategórii Chlieb „Bez hraníc“
    Udelenie dekrétu odbornou porotou „ Vynikajúci chlieb“
    Udelenie dekrétu verejnosťou „ Najchutnejší chlieb“ – /celkovo 500 hodnotiteľov /
    Verejnosť hodnotila 54 chlebov rôznych spoločností, SOŠ GaHS Farského sa zapojila do
    súťaže ako jediná stredná odborná škola.
    Pšeničný chlieb s prídavkom špaldy, slnečnicových semien a múky z hroznových semien
    pod názvom „ Farského chlieb“ pripravili žiaci pod vedením MOV Angeliky Valientovej.

Národné súťaže organizované Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov

  • Gastro CUP varenie na živo – Kuchár junior, príprava 2 porcii trojchodového menu
    v limite 45 min.
    Tím: Smolinský Tomáš- Dominik Nečas, žiaci III.KČ – bronzové ocenenie
    Tím: Buga Jozef – pomocník Bizoň, žiaci IV.KČ – bronzové ocenenie
  • Gastro CUP príprava múčnika na živo – Cukrár senior, príprava 2 porcii
    reštauračného múčnika na tanieri – bronzové ocenenie
    Súťažiaci žiak: Daniel Zsigmond
    Pod vedením: MOV Svobodovej Žanety

Súťaž zručnosti prebiehajúce v OC Aupark

  • Národná súťaž organizovaná Slovenskou barmanskou asociáciou -13. ročník
    St.Nicolaus – Platinum 78 CUP 2018 Junior
    Súťaţné kategórie : – SHORT DRINK – AFTER DINNER COCKTAIL – 3 porcie –
    NEALKOHOLICKY SOFT DRINK – 3 porcie , časový limit 6 + 6 min.

Súťažiaci žiak: Karolína Sedláková – získala bronzové ocenenie
Pod vedením: MOV Bc.Drdacká, Bc. Grachová