V dňoch od 24. do 27.1.2013 sa konal 20. Medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro. Neoddeliteľnou súčasťou veľtrhu boli aj sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú odborné zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov a pekárov. Naša škola sa už tradične aj tento rok zapojila do jednotlivých súťaží v kategórií JUNIOR. V národnej súťaže zručnosti reprezentovali našu školu žiaci, ktorí boli vybraní v školskom kole súťaže zručnosti.
V súťaži „O najlepší Bratislavský rožok“ a „Najkrajšiu briošku“ – súťažili naše žiačky Lenka Sláviková (III.A) a Michaela Brečányová (III.A) pod vedením majsterky odbornej výchovy Angeliky Valientovej. Súťažiace žiačky získali Cenu Podnikatelského svazu pekařů a cukrařů Českej republiky.
V barmanskej súťaži „St. Nicolaus Cup“ súťažili žiačky v príprave miešaných nápojov Lucia Vančeková (IV.Kč) a Patrícia Pešková (II.B), ktorá získala strieborné ocenenie. Pripravovala ich majsterka odbornej výchovy Bc. Daniela Foltánová.
V súťaži „Gastro Cup kuchár Junior“ naživo, pred obecenstvom, pripravovali po dve porcie jedál žiaci Peter Kamenistý (I.PA) a Yossif Sami (II.B) pod vedením majstra odbornej výchovy Kamila Foltýna. Na prípravu jedla im muselo stačiť štyridsaťpäť minút. Obidvaja žiaci získali striebornú medailu.
V súťaži „Poézia v gastronómii“ reprezentovali SOŠ žiaci Martin Berník (III.Kč) a Tomáš Košírer (III.Kč), pod vedením majstra odbornej výchovy Ľuboša Babuška. Ich úlohou bolo pripraviť slávnostnú misu pre osem osôb. Súťažiaci získali diplom.
Všetkým súťažiacim patrí úprimná vďaka za vzornú reprezentáciu školy a prajeme im veľa úspechov v ich ďalšej tvorivej práci.