Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape
Breadcrumb Abstract Shape

Celoslovenská súťaž zručnosti žiakov v odbore cukrár, pekár o najlepší bratislavský rožok

7.6.2016 sa na SOŠ gastronómie a hotelových služieb Farského 9, Bratislava uskutočnila súťaž odbornej zručnosti žiakov zamerania pekár, cukrár. Súťažilo sa o „Najlepší Bratislavský rožok. Súťaž sa uskutočnila v spolupráci a s podporou Slovenskej živnostenskej komory KZ Bratislava.
Do súťaže sa zapojili aj žiaci z partnerských škôl, zo SOŠ pod Bánošom Banská Bystrica, SOŠ Kežmarok a SOŠ Komenského Pezinok. Súťaže sa zúčastnili aj pozvaní hostia – zástupca BSK z odboru školstva Mgr. Tibor Varga, riaditeľ odboru živnostenského podnikania MV SR Ing. Ján Dutko. Pozvanie prijal aj predseda dozornej rady SŽK Ing. Tibor Iró.
Odborná komisia senzoricky hodnotila kvalitu výrobkov. Medzi najdôležitejšie kritériá hodnotenia výrobkov patrili vzhľad, vôňa a chuť. Celkovo sa do súťaže o „Najlepší Bratislavský rožok“ zapojilo 11 žiakov.
Odborná komisia mala ťažkú úlohu vybrať 3 najlepšie výrobky. V silnej konkurencii sa v súťaži o „Najlepší Bratislavský rožok“ umiestnili na prvom mieste žiačka Veronika Ďurišková, Marek Štadáni na druhom mieste a na treťom mieste sa umiestnila Karolína Jurányiová.
Podujatie považujeme za veľmi vydarené, zanechalo u žiakov SOŠ veľmi dobré dojmy. Cieľom tohto podujatia bola propagácia odboru, snaha podporiť u žiakov zdravú súťaživosť a schopnosť reálne posúdiť produkt svojej práce.
Ing. Danica Daubnerová, zástupkyňa pre odborný výcvik