slovenske-rychle-prsty.-sutaz-v-spracovani-textu-na-pocitaci

Slovenské rýchle prsty. Súťaž v spracovaní textu na počítači

V stredu 16.10.2024 sme otvorili už piaty ročník celoštátneho sústredenia v spracovaní textu na počítači s názvom Slovenské rýchle prsty. Nad podujatím prevzal záštitu predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

„Rýchle písanie nie je len zručnosťou pre súťaže, ale aj dôležitou schopnosťou v každodennom živote. V dobe digitalizácie a neustáleho písania na počítačoch je rýchlosť spracovania textu kľúčová pre efektívnosť práce. Čím rýchlejšie dokážeme písať, tým viac času ušetríme a môžeme sa sústrediť na obsah namiesto technického procesu písania,“ uviedol Juraj Droba.

Základom rýchleho písania je správny prstoklad – technika, ktorá zabezpečuje, že každému prstu je priradený konkrétny rozsah klávesov. Táto metóda nielenže umožňuje vyššiu rýchlosť, ale aj znižuje únavu a minimalizuje riziko chýb. Bez zvládnutia správneho prstokladu je nemožné dosiahnuť vysokú efektivitu, pretože písanie je nekoordinované a pomalé.

Pre súťažiacich sú pripravené rôzne disciplíny ako odpis, audiotranskripcia, minútovky, diktáty, ale aj konzultácie a tréningy.

Organizátormi podujatia sú Obchodná akadémia na Nevädzovej ulici, v spolupráci s partnermi ako INTERINFO SK, Škola ZAV a Kompetenčné centrum Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity.

Tu nájdete kompletnú fotogalériu.
Foto: Monika Kováčová / BSK